banner wij zoeken vrijwilligers

Zoek jij een uitdaging, echt anders dan anders?

Vrijwel iedereen kent de houtzaag- en korenmolen 'Agneta' aan de Borculoseweg als een van de meest markante bouwwerken in Ruurlo. Elke zaterdag zijn een aantal vrijwilligers aanwezig om de molen in werking te stellen, publiek te ontvangen en waar nodig klein onderhoud te doen. Vrijwel elke zaterdag wordt een boom verzaagd tot balk en planken, als het even kan op windkracht.

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die zich, net als wij, willen inspannen om de molen (en de historische waarde daarvan) te behouden en uit te dragen.

Vrijwilliger op de molen is een plezierige hobby met een geheel eigen karakter. Werken met oude technieken, de geur van gezaagd hout en het geluid van een draaiende molen, het is een aantrekkelijk geheel.

Dat zijn bindende aspecten voor ons als vrijwilligers, ieder met zijn/haar eigen achtergrond, kennis en kunde. Zo werken we er samen aan om de Agneta draaiend te houden. Of misschien haal je meer plezier uit het rondleiden van bezoekers, die met waardering over onze molen en vrijwilligers praten.

Niets moet en er is veel mogelijk. Afspraak is afspraak en zelfs dat is bespreekbaar. We houden van gezelligheid, iets lekkers bij de koffie en we leren graag met en van elkaar.
We vragen geen speciale of bijzondere dingen: Twee rechter handen is prettig, maar niet noodzakelijk. De 'klik' met de molen en de andere vrijwilligers is het belangrijkste. Man of vrouw, iedereen tussen 16 en 50 jaar kan vrijwilliger worden op onze molen. Enig historisch besef is bij de omgang met de Agneta als monument een pré.

Je bent bereid om op zaterdag volgens rooster op de molen te helpen. Het werken met de molen wordt in de praktijk al doende geleerd, al naar gelang iemands interesse. Een opleiding tot molenaar, gids of zager behoort tot de mogelijkheden.

Spreekt dit je aan, lijkt dit je wat? Loop dan komende zaterdag eens binnen op de molen aan de Borculoseweg in Ruurlo en meld je bij een van ons.

Weet jij iemand die hiervoor geknipt is? Wijs hem/haar op dit artikel!

WAT MAG JE VERWACHTEN?
Stap 1: Als je hiervoor naar de molen komt is er een van ons beschikbaar om je te ontvangen. Je krijgt een eigen rondleiding door de molen en we bespreken de bedoelingen. Je krijgt alle ruimte voor vragen.

Stap 2: Spreekt dit je aan dan maken we afspraken voor wat wij noemen een 'snuffelstage'. Je komt daarvoor enkele zaterdagen naar de molen om nader kennis te maken met de molen en de andere vrijwilligers. Je krijgt daarbij een begeleider en wellicht help je mee bij bepaalde werkzaamheden en krijg je de ruimte om dingen (onder toezicht) uit te proberen.

Stap 3: Na de snuffelstage volgt een gesprek. Als we besluiten met elkaar in zee te gaan wordt je ingeschreven als vrijwilliger, je krijgt molenkleding en je wordt ingeroosterd. Je mag je vrijwilliger noemen!

Deze video geeft een sfeerimpressie van het vrijwilligerswerk op de molen.

Je mag zaterdag zo binnenlopen, maar kunt eventueel ook vooraf even een e-mail sturen. Dan zijn we alvast op de hoogte van je komst.

(C)2003-2024 Stichting Vrienden van de Molen 'AGNETA' - DJW Lobeek